IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone от абанос и диаманти

Ултра луксозна изработка, която в голямата си част е ръчен труд, оправдава цената от € 5 хил. на абаносовия смартфон с диаманти

10:08 | 18.06.10 г.
iPhone от абанос и диаманти

Италианското студио за ювелирни изделия Sun&Moon създаде поредното бижу на пазара на мобилни телефони - iPhone 3GS Moon Protuberance. Моделът е направен от сърцевината на абаносово дърво, инкрустиран с диаманти и украсен с голям топаз.
 
Задната част на телефона изглежда като нощно небе, обсипано със звезди, и луната, която тематично е изобразена под формата на ябълка – символът на Apple. Звездите са направени от 23 диаманта с тегло 0,025 карата. Централният бутон на телефона е топаз с тегло 4 карата и специална шлифовка със 112 фасети.

По думите на самите дизайнери дървото, използвано като основен материал за направата на ултра луксозния телефон, има и прагматична страна – то притежава антибактериално свойство и не губи блясъка си в процеса на използване на телефона.

Една от иновациите, използвани в новия модел, е оригиналната светодиодна технология, която на практика не изтощава батерията и не съкращава живота й, но придава на телефона идеално равно бяло осветяване около логото в задната част на апарата.

За да претворят идеята си в реалност, на дизайнерите от италианската бижутерска къща им трябвало да извършат повече от 200 производствени операции, редуващи се с ръчен труд за обработка на абаноса. Сложността на процеса обаче и голямата част ръчна изработка в модела го правят застрахован срещу копиране и фалшификации.

Дизайнерите смятат да създадат близо 2500 луксозни модела на базата на телефоните iPhone 3G, iPhone 3GS и iPhone 4G. Първите такива телефони ще бъдат достъпни за любителите на лукса и високите технологии през юли, когато срещу 5 хил. евро всеки ще може да се сдобие с абаносовия iPhone срещу предварителна заявка.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още