IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Без Windows XP в нетбуците

До средата на тази година компанията ще поддържа операционната система, след това портативните компютри ще ползват новата версия 7

09:20 | 14.06.10 г.
Без Windows XP в нетбуците

Корпорацията Microsoft обяви, че от 22 октомври тази година ще забрани на производителите на нетбуци да инсталират на продуктите си операционната система Windows XP. Това бе съобщено в блога на компанията.

Microsoft ще предложи на всички производители, с които има сключени договори, да заменят Windows XP с новия Windows 7. Компанията отбелязва, че най-новата версия на Windows е на разположение на производителите от юли 2009 г. и е била инсталирана предварително на 81% от нетбуците, продавани в САЩ.

Microsoft обясни, че от 13-ти юли 2010 г. ще прекрати поддръжката на операционна система Windows XP със сервизен пакет SP2. Компанията препоръчва на потребителите да инсталират SP3, който ще се поддържа до април 2014 г.

Операционната система Windows XP бе изтеглена от продажба още през юни 2008 г. Въпреки това компанията е предоставила възможност на производителите на нетбуци предварително да инсталират версията на Windows XP Home и да я ползват до средата на тази година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още