IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Моноблокът Vaio J

Новата машина е със сензорен екран и пълен набор аксесоари, предстои пускането и на 3D моноблок от друга японска компания

12:50 | 09.06.10 г.
Моноблокът Vaio J

Sony представи новия член на семейството на нискобюджетните компютри-моноблок (екран и компютърна част, обединени в едно) Vaio J. Новите системи са оборудвани с мултисензорни екрани, чийто диагонал е 21,5 инча.

Екранът на Vaio J има резолюция 1920 на 1080 пиксела, което позволява възпроизвеждането на екрана на видео стандарт с висока честота. Компютрите ще бъдат снабдени и с Blu-Ray устройство.

Компютърът ползва процесори Intel Core I3, i5 и i7. Най-мощният от тях - Core i7 620M - е с тактова честота от 2.66 GHz. Vaio J има до 8 GB оперативна памет и твърд диск от 500 GB

Компютърът е снабден с вграден Bluetooth и Wi-Fi, уеб камера и микрофон, както и със слот за карти SD и Memory Stick. В комплекта влизат още безжична мишка и клавиатура.

Според съобщение от компанията цената на моноблока ще започва от 900 долара в зависимост от характеристиките. В същото време на интернет страницата на Sony в онлайн магазина най-ниската обявена цена на модела е 1 100 долара.

Компютърни моноблоци направиха редица големи производители на техника. През май в Япония компанията NEC обяви плановете си да пусне на пазара 3D моноблок. Очаква се цената му да достигне 2450 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още