IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стив Джобс: Идеята за iPad дойде преди тази за iPhone

Заради създаването на скролинг-механизма обаче идеята за компютър останала замразена за доста време

09:21 | 02.06.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Стив Джобс: Идеята за iPad дойде преди тази за iPhone

Изпълнителният директор на Apple – Стив Джобс обяви, че идеята за създаването на таблетния компютър iPad е дошла преди тази за смартфона iPhone. Това се случи по време на конференцията D: All Things Digital, организирана от Wall Street Journal.

Идеята да се размени клавиатурата с мултифункционален дисплей дошла на Джобс още в началото на новото хилядолетие. Тогава в Apple работели по създаването на нов модел мобилен телефон, за който бил изобретен скролинг механизмът, заложен в съвременните продукти на компанията, предава АР.

Тогава идеята за таблетен компютър била замразена, а всички усилия се насочили към създаването на iPhone. Този продукт дебютира на пазара през 2007 година и върна позавехналия блясък на Apple.

В резултат на силния интерес към iPhone, а вече и към iPad, Apple успя да измести Microsoft от първото място по пазарна капитализация в технологичния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
aglika_v
преди 14 години
главоломното развитие бележи връх, но кичозните неща бързо ще отпаднат от пазара и ще останат само полезните - потребителят е безпощаден измерител на стойността на всеки продукт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
lostprophet
преди 14 години
По-скоро ще си купя малък лаптоп за 700-800 долара с уеб камера, на който ще мога да си работя с Photoshop или Sound Forge :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
ZawHeR
преди 14 години
Инвестор - пазете си архив на такива статии. След 10 години ще са безценни. Главоломното развитие на технологиите бележи ежесекунден връх. След известно време като измислят телепорта, ще е интересно да се върнем малко по-назад, за да видим какъв е бил светът. Разни големи монитори, телевизори, обмени и тежки комуникативни предмети....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още