IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на първа и бизнес класа расте

Благодарение на възстановяването на икономиката – така анализаторите си обясняват повишеното търсене на по-скъпите самолетни билети

16:02 | 17.05.10 г.
Търсенето на първа и бизнес класа расте
Търсенето на места за полети с бизнес и първа класа е продължило да нараства силно през март на фона на увеличаването на пътуванията, отчитано благодарение на възстановяването на икономиката, съобщи днес Международната асоциация за въздушен транспорт (МАВТ - IATA), цитирана от Ройтерс.

Търсенето на места в по-луксозните класи през март е нараснало с 10,8 на сто на годишна основа, а през първото тримесечие се е повишило до 25 на сто спрямо последните три месеца на 2009г.

Равнището на търсенето на места за полети с първа и бизнес класа обаче все още е с 15 на сто под нивата преди кризата, посочва МАВТ.

Тези данни са в контраст със стабилното възстановяване на търсенето на пътувания с икономична класа, където през март показателят се е повишил с 8,8 на сто на годишна основа, а през първото тримесечие - с 10 на сто. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още