IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коя е твоята дестинация?

Пътуването е чудесен подарък, с който едва ли ще сгрешите, особено ако подберете подходящата за човека дестинация

11:42 | 29.04.10 г.
Коя е твоята дестинация?
Ваш скъп риятел има празник скоро – това само по себе си е прекрасно, но...темата с подаръка ви притеснява. И то доста – какво да бъде, от какво има нужда, какво е споменавал, че иска, дали ще го хареса, колко други хора ще му подарят същото?
 
Има един подарък обаче, с който е почти невъзможно да сгрешите – пътуване.

Ако решите да подарите пътуване трябва също да съобразите подаръка в зависимост от хобитата и предпочитанията на човека.
 
За утоляване на жаждата
Ако вашият приятел е ценител на вино, уиски или други напитки и никога не би отказал да опита някой рядък алкохол, най-доброто пътешествие за него би било дестинация, която ще му позволи да види колко и какво консумират страни с традиции в производството на вино, бира, саке...май изборът ви тук може да бъде доста голям, а както изглежда дори не е нужно пътешествието да е извън страната .
 
У нас има много места, които са известни с ракията си или виното, което произвеждат. Ако решите все пак да изпратите човека в странство, може да се спрете на дестинации като Шотландия, която е представител на доброто уиски, Франция, Италия или дори далечни Аржентина, Южна Африка, Австралия или Нова Зеландия, където може да се опита отлично вино, а в Мексико - текила. Да не забравяме и най-известните бирени страни - пивоварните в Чехия, Германия, Белгия и Холандия със сигурност ще доставят неизмеримо удоволствие на вашия приятел.
 
Инстинкт на ловец
Ако човекът, за когото избирате подарък, е почитател на лова, освен ловен билет, оръжие и екипировка, бихте могли да го дарите с билет за организирана ловна дружинка у нас – такива се правят из Еленския балкан например. Ако държите да е в чужбина, може да подарите на приятеля си сафари в Африка около реката Лимполо. Там местни ловци помагат на гостите да обработят остреляното животно и да отнесат трофея със себе си.
 
Любители на удоволствията
Има хора, за които удоволствията са на първо място в живота – масажи, спа процедури, лукс и разкош, повече грижи към клиента – не е задължително тази територия да е запазена за жените. Най-добрите места за ловците на удоволствия са Тайланд, Куба, а напоследък и Бразилия, която си спечели славата на чудесна туристическа дестинация със страстните с танцьорки и танцьори по време на карнавалите с много румба и самба.
 
До 90-ия паралел
Най-скъпото и необичайно пътуване, което може да подарите, е пътешествие до Северния полюс. Почивка сред дивата природа в първоначалния й вид сред сняг, лед и тишина може да не звучи вдъхновяващо за всеки, но онзи, който би избрал подобно място за пътешествие, със сигурност ще оцени жеста и ще помни за цял живот приключението.
 
Това е мястото, където целият свят буквално се намира под нозете ти, а всяка точка на света е на еднакво разстояние.
 
Посещението на 90-ия паралел обаче може да стане само през определени месеци от годината: през април и през август.
 
Друг плюс на подобен род пътуване е и отдалечеността на мястото от целия свят – Северният полюс е идеалната причина да забравите за всичко и всички и да захвърлите мобилните телефони надалеч, защото там те просто не работят.
 
Разкрасителни процедури
За разлика от мъжете, които биха се зарадвали чистосърдечно на всяка дестинация, стига с тях да пътува добра компания, жените обикновено все ще намерят някакъв недостатък на изненадата ви. Със сигурност обаче няма да сбъркате ако подарите пътуване, съчетано с разкрасителни процедури.
 
Днес модата на спа услугите е толкова разпространена, че собствениците на такива салони често дори откриват и малки хотелчета, като бонус към центъра за красота. Независимо че може да намерите евтини и добри оферти, по-добре не експериментирайте с първия хотел, който ви попадне, само защото има и спа център. Насочете се към доказана дестинация - тайните на медицината в Шри Ланка, релаксиращ и лечебен масаж в Тайланд. Ако бюджетът ви позволяват бихте могли и да вземете пакет с обиколка на скъпите луксозни спа салони в Швейцария или Франция.
 
По-евтини, но не по-малко приятни, ще бъдат дните, прекарани в известната с горещите си извори Чехия или Словакия.
 
Шопинг мания
Жените също имат ловен инстинкт. Той обаче е малко по-различен от мъжкия. Основните оръжия тук не са пушка или арбалет, а малки хартийки и монетки. За място на лова повечето жени предпочитат не прериите и саваните, а бутиците в Милано, Париж или Ню Йорк. Ето защо обиколка на тези градове с опитен консултант по пазаруване ще попадне в десятката като подарък за повечето представителки от нежния пол.
 
За знания
Всеки би трябвало да обича да научава нови неща, да придобива нови знания. Поради тази причина може да изненадате свой приятел с оригинален подарък - курс или семинар в някоя част на света. Обучението не е нужно да е свързано със стандартните предмети – може да експериментирате с курс по фламенко в Испания, танго, някой кулинанарен семинар или сертификат за енолог от Франция. Най-хубавата част от този подарък е, че той е за двама – познайте кой ще изпита лично новите умения, придобити в странство, веднага щом пътешественикът се завърне с новите рецепти.
 
За самотните
Едва ли има нещо, което да повдига така женското самочувствие, както вниманието на много мъже накуп. Ако подарявате екскурзия на своя приятелка, която изповядва същата философия, най-добре я пратете в Турция или Египет – там със сигурност ще се намерят няколко кандидати, които да й се вричат в любов завинаги (до края на почивката). Ако вашата приятелка е почитателка на европейския мачо - Италия е нейното място – едва ли има жена, която да устои на чара на италианците, на страстния им поглед и гореща кръв. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още