IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-красивият град в света

Списание Forbes подреди градовете, чиято архитектура, дизайн и градоустройство са до толкова впечатляващи, че заслужават да живеете сред тях, не просто да ги видите

12:54 | 27.04.10 г.
Най-красивият град в света
Архитектурата е изкуство, достойно за възхищение също както талантът на художника, певеца, музиканта или писателя. По света има много места, които си заслужава да бъдат посетени именно заради невероятната архитектура и способности на местните майстори, оставили своя отпечатък през вековете. Да се види такова място е уникално преживяване, а да се живее в близост до архитектурни паметници в град, достоен за възхищение от милиони хора по света, е истинско удоволствие.

Списание Forbes за поредна година е събрало мненията на специалисти в областта на градоустройството, архитектурата, дизайна и развитието на градовете по света, за да излъчи онзи, който може да се похвали като най-красивият в света.
 
Критериите, по които американското издание е подредило градовете, включват забележителности, наличие на паркове и градини, сгради с необичайна архитектура, фонтани, замисъл на строителството и до каква степен то се е запазило през годините. По-долу е списъкът на тези градове, изготвен въз основа на мнението на анкетираните от изданието Forbes.
 
Ванкувър (Канада). Най-известната забележителност е крайбрежната планина Стенли парк, където са построени голям брой екологично чисти жилищни и търговски площи. Тук въздухът е изключително чист, природата е запазена, а наличието на търговски площи гарантира удобството на онези, които са избрали да купят жилище в тази част на Канада.
 
Венеция (Италия). Най-известните забележителности, които правят града неподражаем - каналите и гондолите, базиликата "Сан Марко, липсата на автомобили в целия град и необходимостта да се придвижвате или пеша, или с лодка. Венеция не само е най-романтичното място в Европа, но и със сигурност няма къде другаде да срещнете такава атмосфера както в града, построен върху острови.
 
Кейптаун (Южна Африка).Забележителното на този град, което го прави достоен да се нареди сред най-красивите в света, са ботаническата градина Кирстенбош, пристанищата Виктория и Алфред.
 
Лондон (Великобритания). Най-известната забележителност тук е часовникът Биг Бен, Тауър Бридж, Трафалгар Скуеър.
 
Макар жилищните площи в града да са изключително малки, Лондон остава моден, интелектуален и светски център, притегателно място за онези, които искат да се потопят в духа на истинската аристокрация на Европа.
 
Ню Йорк (САЩ). Най-известната забележителност – Сентрал Парк, както и върхът на Емпайър Стейт Билдинг. Градът е известен като средище на най-много ергени по света, на мястото, което се различава от духа и емоцията на САЩ. Ню Йорк пулсира със собствен ритъм заради всичките чужденци и култури, които е приютил в себе си.
 
Флоренция (Италия). Дали защото се намира в Европа, дали заради италианската култура, Флоренция не само има красива архитектура – градът завладява посетителите си с малките, тесни улички, ограниченията в централната градска част, където достъпът на моторни превозни средства е забранен, с многото зелени площи и историята, която лъха от всеки ъгъл на града. Най-известните забележителности във Флоренция са катедралата базилика "Санта Мария дел Фиоре“, търговският мост „Понте Векио“, от където може да си купите злато и сребро, „Пиаца Дела Сигнориа“
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още