IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Суингър клуб в музей

Музей във Виена предлага на посетителите да преодолеят задръжките си със суингър клуб сред картините

09:22 | 25.02.10 г.
Платно на Густав Климт
Платно на Густав Климт
Музеят за съвременно изкуство "Secession" във Виена, който сега е домакин на изложбата на известния австрийски художник Густав Климт, предлага интересна алтернатива на гостите си за вечерта. Денем те могат да разглеждат картините на художника като вървят между матраци, огромни легла, джакузита и еротични принадлежности. Нощем остава да се потопят в атмосферата на суингър клуб "Елемент 6", който се помещава в същата зала и приема "суингърите" – двойки, които разменят партньорите си за нощта.

Клуб "Елемент 6" е поканен да се помещава в музея като част от проект на швейцарския художник Кристоф Бюхел, съобщи Daily Telegraph. Говорител на клуба го представи като част от изложението, което ще се провежда до 18 април, и което има за цел да "предостави на колкото се може повече хора възможност да превъзмогнат своите задръжки", заяви негов говорител. В рамките на изложбата всеки може да потърси нови измерения за сексуалността си, допълни той.

Музейното ръководство от своя страна се надява да напомни за скандалите, възникнали при първата поява на фреската "Бетховен" на Климт през 1902 г., която е в центъра на изложението. През нощта залата, където е творбата, се заключва от съображения за сигурност.

Густав Климт е основател на школата в изобразителното изкуство, известна като Виенски сецесион. Централна тема в картините му е женската красота. Неприкритата еротика в произведенията му обаче е повод за скандали по неговото време, тъй като предизвиква възмущение. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още