IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И плюшените играчки се нуждаят от почивка

Туристическа агенция предлага екскурзия за плюшени играчки из Прага

13:06 | 19.02.10 г.
И плюшените играчки се нуждаят от почивка
В Чехия отвори врати туристическа агенция, която предлага пътуване до Прага за плюшени мечета и други меки играчки.
 
Разходите за пътуването са в размер на 90 евро. Собственикът изпраща играчка си в туристическото бюро, а след това получава ежедневно мейли със съобщения за това къде е обикаляла тя през деня. В края плюшеният пътешественик ще се върне с грамота и CD, на което ще бъдат записани снимки на туриста с едни от най-големите и известни забележителности на Прага, съобщава АФП.
 
Предлагат се и по-скъпи варианти за пътуване, включително и ароматерапия, масаж и снимки, както и по-удобни кутии за пътуване на играчките. Агенцията предлага дори избор на предпочитано меню за плюшения любимец.
 
Създателите на туристическата агенция очакват, че сред клиентите им ще попаднат повече жители на страни от Западна Европа, които биха искали да се похвалят с необичайни снимки пред приятелите си в социалните мрежи. Собствениците на агенцията твърдят, че идеята е дошла от вдъхновяващият пример на филма "Амели". Те очакват нестандартният бизнес да се разрасне и в бъдеще да започне да предлага на клиентите и техните плюшени любимци пътуване до Будапеща, Берлин, Братислава и Мюнхен.
 
Това не е първата туристическа агенция, която предлага пътуване за меки играчки. От услугата могат да се възползват и желаещите да пратят плюшените си играчки из Германия и САЩ. В Източна Европа обаче това е първата такава инициатива. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още