IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоколадови експонати

Пекин стана домакин на шоколадова изложба, на която е показан сладък модел BMW в реални размери

16:05 | 03.02.10 г.
Шоколадови експонати
В Пекин бе открита голяма изложба, която е като своеобразен тематичен парк, посветен на шоколада, съобщи FP.
 
Представени са шоколадови скулптури и копия на известни монументи от шоколад, които обаче не са предназначени за консумация.

В духа на книгата "Чарли и шоколадовата фабрика" на Роалд Дал са изложени шоколадови вкусотии с формата на Великата китайска стена, на войници от печена глина от епохата на първия китайски император и дори на луксозен автомобил.

Консумацията на шоколад и неговият пазар са двете неща, на които искат да направят промоция организаторите на изложбата. Изложението обхваща площ от близо 20 000 кв.м. Сред експонатите е и автомобил BMW в естествени размери от шоколад. Той е изложен в стъклена витрина. Организаторите са взели и други предпазни мерки. Температурата например е контролирана - не може и дума да става да се стопи шоколадът.

За създаването на автомобила са били нужни 4 тона шоколад. 10 души са работили 6 месеца, за да изваят експоната. Великата китайска стена от шоколад пък е дълга 10 метра.

Организаторите се надяват да привлекат 1 милион посетители, преди изложбата да бъде закрита през април. Ако интересът е голям, нова изложба ще бъде открита през януари 2011 г.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още