IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотел от лед в Русия

Ледените палати са все по-често срещана атракция в ски курортите из цяла Европа

11:48 | 02.02.10 г.
Леден хотел в Швеция
Леден хотел в Швеция
На територията на ски комплекса Малиновка в Архангелска област в Русия ще отвори врати първият хотел в страната, изработен от сняг и лед, съобщи агенция РИА Новости.
 
Откриването е предвидено за 14 февруари, а закриването е обявено предварително за 30 март. За изграждането на хотела ще са необходими 500 кубически метра лед и 3 000 кубически метра сняг. За изработката на ледения палат са ангажирани около 150 строителни работници, архитекти и скулптори.
 
Хотелът ще има девет стаи, изложбена зала, кино салон за 70 зрители, фитнес център, леден бар и зала за сватби, в която ще бъдат бракосъчетавани желаещите да сключат брак в деня на влюбените. Интериорът, както и външната част на сградата, ще бъде украсен с ледени и снежни скулптури. За да се запази конструкцията на екстравагантния хотел температурата вътре не бива да надхвърля нула градуса, ето защо са предвидени топли спални чували за гостите.
 
Ледените постройки в ски курортите стават все по-популярна атракция в Европа. Те са краткотрайни и могат да издържат едва няколко месеца, преди да се разтопят. С края на зимния сезон сградата се разваля и строителството й започва наново, когато температурите позволяват това.
 
Един от най-старите хотели от лед в света е в Швеция, на 200 км от северния полярен кръг. Снежният палат съществува от 1990 г. се възстановява всяка зима. През 2008г. в ски курорта Грандвалира в Андора бе открит снежен комплекс, състоящ се от къщи тип иглу. С изграждането им се е заела швейцарската фирма Iglu-Dorf, която ежегодно прави хотел от сняг и лед в известните ски-курорти Енгелберт, Гщаад, Давос-Клостер, Зермат и Цугшпице. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още