IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предпочитани дестинации за 2010

Класация обяви кои ще са вероятните топ дестинации за тази година, предпочитани от туристите от цял свят

12:16 | 01.02.10 г.
Предпочитани дестинации за 2010
Американската туристическа компания Gate 1 Travel изготви списък на вероятните 10 най-предпочитани туристически дестинации през 2010 година, съобщава Reuters.

Италия
От хълмовете на Тоскана до руините на Рим Италия е позната със своята несравнима красота, храна и пазаруване. За повечето гости на Италия основната атракция е богата й история. Страната предлага на посетителите си много места, в които всеки може да открие нещо за себе си - мода, история, гурме изкушения, романтика, природни красоти.

Египет
Египет е високо в класациите на страните, предлагащи изгодна и омайваща ваканция. Въпреки високите температури през цялата година, туристите изглежда никога не се насищат на многото лица на Египет.

Гърция
Гърция е силно желана дестинация, където се съчетават красота, култура и история. На някой от многобройните плажове може да изберете почивка в хотел или на палатка – условията там са подходящи и за по-авантюристично настроените туристи. Богатите на архитектурни забележителности градове пък няма да ви оставят да скучаете ако изберете екскурзия и обиколка на историческите паметници.

Турция
Подобно на Египет туристическият сектор в Турция през годините се разраства благодарение на изгодните оферти, които страната предлага като международна дестинация.

Перу
Страната, където се намира Мачу Пикчу, през последните години се превърна в предпочитана от мнозина туристическа дестинация. С архитектура от 17-и век, руини от времето на инките и недокоснати от човека джунгли, Перу чака да бъде открито.

Оберамергау, Германия
Оберамергау е малко селище в Баварските Алпи. Не чарът на градчето обаче привлича близо един милион души на всеки 10 години, а прочутото представление, пресъздаващо последните дни от живота на Исус Христос, което местните жители изпълняват от 1634 година.

Израел/Западен бряг на река Йордан
В сърцето на Близкия изток и изпълнени с историческа и религиозна значимост Израел и управляваният от палестинците Западен бряг са място, където се срещат три религии - юдейство, християнство и ислям.

Китай
С бързо разрастваща се инфраструктура и икономика Китай съчетава модерна изисканост и богата традиция. В страната може да пробвате нетрадиционни кулинарни изкушения, да се запознаете с различна култура и да видите едни от най-старите чудеса на света.

Индия
С население от над един милиард души Индия е една от най-многообразните страни в света. Тя е избягвана от мнозина заради климата, нехигиеничните условия и факта, че се отличава драстично от повечето страни на Запад. В същото време е предпочитана дестинация от истинските авантюристи и пътешественици, които могат на място да се запознаят с новите течения в така известните и нашумели будистки учения.

Коста Рика
От вулкани и водопади до недокоснат от хората див свят, Коста Рика бързо получи славата на предпочитана от мнозина дестинация за екотуризъм.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още