IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Самолетна компания пусна двуместни легла

В салоните на самолетите пътниците ще могат да поспят на дълъг междуконтинентален полет

16:49 | 27.01.10 г.
Самолетна компания пусна двуместни легла
Авиокомпанията Air New Zealand за първи път за последните 20 години ще въведе радикални промени в салоните за икономична класа. Пътниците, които ползват въздушния транспорт, ще бъдат поканени да се възползват от двойни легла при полетите тип "Легло в небето" ( "Skycouch"), съобщава BBC News.
 
Леглата ще бъдат поставени на мястото на трите стандартни места в самолета, а желаещите да се възползват от новата услуга ще могат да вземат общ билет за двуместното легло, а за третото място ще заплатят половината от цената на редовен билет. За спящите пасажери са осигурени възглавници и одеяла.
 
Приблизително една четвърт от всички места в самолетите на Air New Zealand ще бъдат превърнати в легла. В рамките на програмата "Легло в небето" 11 реда в икономичната класа на Боинг 777-300 ще бъдат трансформирани в легла.
 
Пътниците в икономична класа, които ще се възползват от новата услуга, ще платят за двупосочен билет от Оукланд до Лондон през Лос Анджелис 5 400 долара за двойно легло, докато пътниците в бизнес класата ще бъдат таксувани за същия полет 7 140 долара.
 
Билети за двойни легла ще бъдат пуснати за продажба през април 2010 година.
 
През 2001 г. самолетната компания Air New Zealand беше почти пред фалит и стана една от първите, чийто контрол бе поет обратно от правителството на Нова Зеландия след приватизацията. Air New Zealand стана известна с рекламна кампания, в която нейни служители бяха снимани голи с боди арт по телата си. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още