IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Високотехнологични хотели

Хотелите залагат на енергоспестяващи и щадящи околната среда системи, а някои от тях глезят с лаптоп във всяка стая, хибридни коли и инфрачервени сензори

11:41 | 22.01.10 г.
Високотехнологични хотели
Времената, в които за добре оборудвана се считаше хотелска стая, в която има чайник и будилник, отдавна свършиха. Днес хотелите се стремят да удовлетворят желанията и на най-взискателните си клиенти, които държат да се чувстват като изпитатели на космически кораб.

Проучване, направено от сайта AskMen.com и цитирано от Reuters, показа част от услугите, които предлагат едни от най-високотехнологичните хотели по света. Някои глезят гостите си с хибридни модели автомобили, с лаптоп във всяка стая, микровълнова печка, огледала в баните, които не се запотяват. Повечето обаче наблягат на енергоспестяващите системи и държат да са екологично чисти и щадящи околната среда.

Хотел Хеликс, Абу Даби – хотелът все още се строи, но собствениците му предвиждат големи технологични иновации в областта на енергоспестяването. С помощта на дизайнерски проектирани панели, които ще набавят енергия от слънцето и вятъра, хотелът ще се нареди сред сградите с най-икономично и природосъобразно захранване. Планира се влагата и температурата във всяка една от 208-те стаи в хотела да може да се контролират индивидуално. Предвижда се и голяма стъклена стена във всяка стая, което ще може да се отваря и така да освежава въздуха в помещенията.

Хотел Сакс, Чикаго – мястото глези гостите си с безплатен Wi-Fi, масивни широкоекранни телевизори, студио за забавления на шестия етаж, където всеки желаещ може да релаксира в големи и удобни канапета, да свири в рок банда посредством игра или да ползва различни симулатори. Всеки гост на хотела получа за времето на престоя си и лаптоп, заедно с мр3 плеър.

Хотел 1000, Сиатъл – освен с интересни нововъведения в банята, където водата се излива от тавана и пълни ваната, хотелът разполага и с „безшумен звънец“ на вратите на стаите. Когато камериерка иска да почисти стаята ви, тя натиска бутон до входа на стаята, който активира инфрачервен скенер. Ако той засече някакво движение вътре в стаята, на дисплея под бутона се изписва автоматично „do not disturb” (моля, не безпокойте) и камериерката няма да ви притесни.

Хотел Пенинсюла, Токио – собствениците на хотела са взели идеята на хай-тек новостите толкова присърце, че в хотела има дори място, където може да получите консултация или поправка на електронните си джаджи. Стаите са оборудвани с интернет радио, което хваща 3 хиляди радиостанции, система за контрол на осветлението, безжичен телефон чрез skype, както и машинка, която изсушава лака на ноктите на дамите и прави маникюра по-устойчив.

Блоуъп хол (Blow Up Hall), Познан, Полша – хотелът е създаден като електронен арт хотел. По стените на цялата сграда има видео инсталации, а гостите отварят вратите си посредством iPhone, който могат да използват за сърфиране в мрежата, за румсервиз или за разучаване на туристическа информация.

Хотел Под, Ню Йорк – хотелът предлага специална услуга за онези, които вече са направили резервация. Те могат да обменят информация с вече посетили хотела. Това става в блог сфера, която се поддържа от самия хотел. Освен информация, гостите могат да ползват интернет навсякъде в сградата и плоски LCD екрани.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още