IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Луксът в градските хотели

Големите градове по света предлагат лукс и разкош на гостите си в хотели с история, прекрасна гледка и професионално обслужване – всичко това обаче си има цена

11:05 | 20.01.10 г.
Луксът в градските хотели
Изданието Luxist публикува резултатите от проучването си за хотели, разположени в големите градове по света, които са впечатлили гостите си с луксозно обзавеждане, удобни и уютни стаи, добро обслужване, изискано меню и стилен интериор.
 
Не е подценено и мястото, където е разположен хотелът – обикновено в централната градска част, близо до бизнес офисите и с удобен транспорт до всяка точка на населеното място.

Хотел Кларидж, Лондон – считан за едно от най-изисканите и луксозни места за отсядане в английската столица.
 
Петзвездният хотел е чест избор на членовете на кралското семейство, както и на редица хора на изкуството – по червения килим на входа често могат да бъдат видени известни холивудски звезди, отседнали в Кларидж. Историята на хотела започва от първата половина на 19-ти век, когато е бил построен. През 1893 година сградата бива купена от Ричард Карт – собственикът на Savoy. През Втората световна война мястото е било чест пристан на кралете на Гърция, Норвегия и Югославия. Персоналът разказва интересна история, според която през 1947 година английски дипломат се обажда в хотела с молба да говори с краля. Получил учтив отговор - „Разбира се, но с кого по-точно?“

Хотелът разполага с 203 стаи, в това число и 67 апартамента, които са декорирани и обзаведени индивидуално. Цената на нощувка започва от 490 паунда за легло и стига до 1700 паунда за вечер в апартамент.

Хотел Четири сезона, Ню Йорк – сградата се издига над Манхатан и предлага чудесна гледка на гостите си. Разполага с 368 стаи за гости и 63 луксозни апартамента. Обзавеждането е стилно, а из коридорите и стаите често може да се натъкнете на ръчно изработени произведения на изкуството, включително мрамор от Флоренция в баните. На 52-рия етаж на сградата, където е разположен хотелът, се помещава огромен апартамент с девет стаи. Във всяка една има френски прозорци и гледка от 360 градуса към цял Манхатан.
 
Апартаментът разполага със собствена стая за спа процедури, библиотека, трапезария и зимна градина. Онези, които наемат апартамента, ще могат да се възползват от личен шофьор и избор между Rolls Royce Phantom или Mercedes Maybach. Нощувка в хотел Четири сезона започва от 655 долара за обикновена стая, а апартамент може да си наемете за 1 950 долара на нощ.

Хотел Четири сезона крал Джордж V, Париж – сградата е с историческа стойност и е само на няколко крачки от Елисейския дворец. Хотелът предлага 245 стаи, почти една четвърт от които са апартаменти и то едни от най-просторните в цял Париж.
Сградата е разположена в идеалния център, известен като „златния триъгълник на Париж“ - между река Сена, Айфеловата кула и Триумфалната арка. Цените започват от 750 евро за нощувка в стая и стигат до 1 795 евро за апартамент.

Хотел Крилон, Париж – спираща дъха сграда, с красива архитектура и орнаменти, всъщност е била проектирана и построена по заповед на крал Луи XV. Хотелът е бил семейна резиденция до 1907 година и този дух е запазен в атмосферата на цялото място. Говори се, че Мария Антоанета е идвала тук, за да взема уроци по музика. Всичките 103 стаи и 39 апартаменти в хотела са просторни и индивидуално декорирани, а за специалните гости се предлагат и 5 свръх луксозни апартамента.
 
Всяко едно помещение има собствена цветова схема и оригинално обзавеждане. Цените за нощувка тръгват от 770 евро за престой и стигат до 1 620 евро за луксозните апартаменти. Част от вип гостите, които са посещавали хотела през годините, са кралят на Англия Джордж V, крал Хуан Карлос и кралица София на Испания, сър Уинстън Чърчил, Теодор Рузвелт, Ричард Никсън, Бил Клинтън и Джордж Буш, както и Далай Лама.

Хотел Каприани, Венеция – освен че се намира на едно от най-романтичните места по света, мястото разполага с най-големия басейн в цяла Венеция, който е и един от най-добрите в Европа – 600 квадратни метра със солена вода. Хотелът има и червен корт за тенис, красиви градини, фитнес център, голф игрище, спа център и още редица други забавления за гостите. Цената на нощувка с включена закуска започва от 550 евро за самостоятелна стая, 900 евро за двойна и 2 420 евро за апартамент.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още