IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотел за безумци

Бивша психиатрична клиника, в която за последно са „отсядали“ престъпници и убийци, ще се превърне в хотел

10:31 | 14.01.10 г.
Хотел за безумци
В историята има много случаи на превръщането на стари психиатрични болници в елитни хотели, имения и дори курорти. Лечебното заведение, за което ще ви разкажем тук, е една от най-известните болници в Англия, с дългогодишна и мрачна история.
 
Клиниката Бродмур се намира в градчето Кроусорн, графство Белкшир, югоизточна Англия, на 45 километра от Лондон. В миналото това е било последното място, което са посетили редица опасни престъпници сред които Питър Сътклиф, по-известен като Йоркширския изкормвача. Поради тази причина дълги години наред мястото се е славело като най-зловещата болница на Острова.
 
В наши дни местните власти решили да се възползват от популярността на града си, макар и в мрачна светлина. Те ще построят нова психиатрична клиника и ще реновират старата сграда, като я превърнат в луксозен хотел с апартаменти.
 
Няма съмнение, че мястото е доста екзотично и предвид мрачната си история ще привлича по-скоро ексцентрични туристи, които освен просто да отседнат в хотел ще искат да посетят това историческо място и да научат повече за зловещите тайни на Англия.
 
Болницата е открита през 1863 г. като първият британски институция за душевно болни престъпници. Сред пациентите на болницата са били Родерик Маклийн, който през 1882 г. прави опит за убийство на кралица Виктория и Иън Брейди, който е осъден за няколко убийства на деца по особено жесток начин в Манчестър. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още