IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Круизите поевтиняват

Спадът в цените се дължи на кризата, слабия интерес в САЩ и все по-големите кораби

16:49 | 05.01.10 г.
Круизите поевтиняват
Цените на круизите с отплаване през първото тримесечие на 2010 г. са паднали с 35% в сравнение с половин година по-рано, показва сравнителен анализ на Българското круиз общество.
 
Понижението в цените се обяснява със световния икономически спад, намалелия брой резервации на американския пазар, който формира 78% от пазара на круизи в света, както и с пускането на все по-големи плавателни съдове, които значително ще увеличат предлагането в условията на намалено търсене. До 2012 г. се очаква да бъдат пуснати 35 мегалайнера.
 
По данни на Българското круиз общество тридневен круиз между Маями и Бахамските острови започва от 133 евро на човек в двойна каюта. Най-общо в цената са включени нощувките на борда, храната, някои напитки и забавленията.
 
Круиз пътешествието обикновено се планира минимум месец и половина преди отплаването, за да имат пътниците по-голям избор на каюти и по-изгодни цени. В момента вече се пълнят каютите за 14-ти февруари, мартенските и великденските празници.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още