IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И в рая се случват неприятности

Победителят в конкурса „най-желана работна позиция“ претърпя инцидент

10:44 | 30.12.09 г.
И в рая се случват неприятности
Британецът, който спечели конкурса за най-добрата работна позиция на света, беше ужилен от опасна медуза край бреговете на австралийски остров, съобщи AP.

Бен Саутхол, който победи близо 35 хиляди конкуренти, получи задачата да проучва туристическите особености на австралийския остров Хамилтън и да ги описва в блог в продължение на шест месеца. Целта е да популяризира острова като туристическа дестинация. За своя труд Саутхол ще получи 150 хил. австралийски долара (120 хил. щатски долара).

Той обаче се размина със смъртта, след като беше ужилен от изключително силно отровната медуза Ируканджи. По-рано тази седмица той карал водни ски в океана, когато почувствал "леко ужилване, като от пчела" по ръката си. По-късно усетил
парене в ръцете и краката си и бил незабавно заведен на лекар.

Симптомите на треска главоболие, болки в кръста, задух и високо кръвно налягане довели лекаря до заключението, че пациентът му е ужилен от медуза Ируканджи. Той му предписал антибиотик, който да неутрализира отровата.

Саутхол призна, че е трябвало да облече цял предпазен костюм, както се препоръчва по всички плажове в околността по това време на годината.

Австралия е известна с многобройните отровни видове в своята фауна, но голямата колкото фъстък медуза Ируканджи е доста непозната. Тя на практика е невидима във водата и е достатъчно малка, за да мине през мрежите, които пазят популярните места за плуване от медузи и други нежелани посетители. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още