IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наследството на Ротшийлдс

Къщата на нова Германия стана част от хотелската верига Кемпински

13:16 | 22.12.09 г.
Наследството на Ротшийлдс
С настъпването на новата година в короната на хотелите Кемпински ще засияе нова звезда – хотел и ресторант Вила Ротшийлдс официално получава името Вила Ротшийлдс Кемпински Франкфурт.

Немският бутиков хотел е строен между 1888 и 1894 година като лятна резиденция на знаменитата династия на банкерите Ротшийлдс, а на официалното й откриване през 1894 година присъствали именити особи като императрица Виктория и принцът на Уелс.

След Втората световна война вилата станала свидетел на политическите и икономически реконструкции в Западна Германия. Именно на това място са се провели решаващите срещи и дискусии по договора за възникването на Федерална Република Германия, а Вилата на Ротшийлдс станала по-известна като „къщата на нова Германия“.

Хотелът е разположен на 20 минути от центъра на Франкфурт и международното летище. Около него, на площ от 10 декара, има зелен парк с фонтани и алеи за разходки. Уютната вила предлага 22 стилно декорирани и луксозни стаи и апартаменти.

Сред допълнителните екстри на мястото са барът Tizian и ресторант Villa Rothschild, който е под ръководството на талантливия готвач Кристофър Райнер. Това е сред предпочитаните места на гурме любителите от цял Франкфурт, както и има честта да притежава една от звездите на гида на Мишлен.

Нощувка в двойна стая, с включена закуска и меню от четири ястия, посещение в спа центъра и превоз с лимузина до хотела ще струват на гостите около 360 евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още