IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слънчев Стокхолм? Не и през ноември

Само 17,5 часа със слънце е имало за целия месец ноември в шведската столица

10:57 | 02.12.09 г.
Автор - снимка
Създател
Слънчев Стокхолм? Не и през ноември

Според посетилите Стокхолм градът бързо може да бъде обикнат - заради спокойствието, което излъчва, стремежа към простота и улесняване на живота, дизайна на градската среда и идеално поддържаната инфраструктура.

 

Ако изброеното ви накара да планирате пътуване до Стокхолм обаче, добре е да организирате посещението през лятото. Защото през ноември общият брой на слънчевите часове в града не са достатъчни за формирането на дори едно денонощие.

По-конкретно отминалия преди два дни ноември е имал само 17,5 часа със слънце. Това е най-лошото представяне на слънцето от 2000 г. насам, показват данни на шведския метеорологичен институт.

 

Средно по 35 минути на ден е греело слънце в шведската столица през миналия месец, показва статистиката.

 

Единствено ноември 2000 г. и ноември 1993 г. са били по-мрачни със съответно 8 и 9 слънчеви часа за целия месец. Средната стойност за това време на годината е 54 часа. Тоест дори и да не попаднете на отрицателни рекорди в това отношение, посещението на Швеция през ноември определено няма да е придружено от много слънце.

 

През юни и юли обаче средният брой на слънчевите часове е респективно 292 и 260.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още