IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Париж е най-разпознаваемият град в света

Панорамата на Париж не затруднява хората да познаят града, дори без Айфеловата кула

16:17 | 19.11.09 г.
Париж е най-разпознаваемият град в света
Парижката панорама е най-разпознаваема дори без Айфеловата кула на нея. Това показва изследване на портала hotels.com, в което участвали американци, японци, австралийци и европейци.

На участниците в запитването им били предложени панорамни снимки на по-известните гледки от различни градове турстически дестинации по света. В тях целенасочено били изрязани знакови сгради и културни паметници. В резултат 61% от запитаните германци успели да разпознаят Берлин, а 30% от запитаните японци и всеки четвърти автстралиец помислил немската столица за Москва.

28% от жителите на Ирландия объркали столицата си на снимка с Амстердам. Най-добри резултати за познаване на собствената си столица дали британците и шведите - едва един процент от запитаните не успели да разпознаят снимката.

Голямата изненада дошла от французите, 95% от които успели да разпознаят Москва на снимка, от която Кремъл бил нарочно изрязан.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:34 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още