IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секретните подземия на милионерите

Подземните жилища в Англия са с луксозна мебелировка, достойна за 5-звезден хотел

12:05 | 24.11.09 г.
Секретните подземия на милионерите
Завистта е лошо чувство, а и никой не печели от нея. Впрочем, не само желанието да се скрие от любопитните погледи битът на клиентите, но и стремеж да се предложи нещо съвършено ново на разглезените милионери е мотивирало компания, заела се със строителство на първите във Великобритания богаташки къщи под земята, съобщава вестник Telegraph.

Никой не може да разбере, че на дълбочина 7 метра под обикновената, неотличаваща се с нищо къща, се намира пространство с луксозна мебелировка, достойна за 5-звезден хотел.

Новаторското решение да се започне подземно строителство било прието, след като постъпили няколко жалби от жителите на графство Чешир. На хората не им харесвали гигантските къщи с грозна фасада, построени за футболни звезди, в които често се устройвали шумни вечеринки.

Луксозното подземие ще се появи за първи път в град Боудон, който се намира недалеч от Манчестър. Цялата красота, скрита под надземната част и градината, няма да може да се види от страничен наблюдател. Въпреки че местните жители многократно са протестирали срещу строежа, определяйки го като „дегенерация на района”, властите на града са дали разрешение за осъществяване на проекта.

В новия дом, наречен Earth House, ще има два етажа, а стаите ще наподобяват „листа”, свързани в централната си част със спираловидна стълба. Основен източник на дневна светлина ще бъде просторен прозорец на горния етаж. Освен няколко спални, гостна, кухня и антре в къщата ще има басейн, джакузи и зала за спортни занимания. Подземната къща има и екологичен ефект. Авторите на проекта заявяват, че тя се нуждае от 75% по-малко разходи за отопление в сравнение с обикновените къщи. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още