IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По следите на монголските ханове...

Екскурзия на стойност 2 млн. долара отвежда из монголските степи и разкрива какъв е бил животът на хановете

13:05 | 06.08.09 г.
По следите на монголските ханове...

Фирмата организатор на луксозни пътувания Urban Nomads достигна апогея в екскурзиите, които предлага. Компанията разработи проект, който ще бъде представен на изложение в Абу Даби през септември и ще предложи на клиентите си комбинирано пътешествие с коне, дресиране и лов със соколи, както и преследване на диви животни из монголските степи. Пътуването е вписано като „Най-луксозното пътешествие на земята” и ще се стреми да пресъздаде усещането от дългите експедиции на Кублай Хан – внук на именития Чингис Хан и основател на китайската императорска династия Юан.

 

Пътуването включва преход през западните части на Монголия и лов със соколи на гърба на кон. Участниците в експедицията ще имат за водачи местни жители на областта, както и ловци от местността Баян Йолгий от Западна Монголия. Всеки ще може да се възползва и от възможността да бъде увековечен със сокол на ръката си върху маслено платно от известен портретист, чиито постоянни клиенти са Шейх Сурор бин Мохамед Ал Нахиан - първият президент на ОАЕ и Кралица Елизабет, както и редица други членове на кралската фамилия.

 

След това пътешествениците ще се отправят към северните части на Монголия отново на коне, където ще бъдат водени от учени, които изследват северните елени в областта.

 

Достигането до Монголия ще става с частен самолет, през цялата екскурзия конниците ще бъдат следвани от готвач, виночерпец и луксозни шатри (юрти), които да не лишават от нищо и да задоволяват и най-малките претенции на пътниците.

 

Пътуването започва от Пекин, където записалите се за авантюристичната екскурзия ще отседнат в президентския апартамент на петзвездния хотел Парк Хайат или в частна вила до Великата китайска стена, проектирана от Кенго Кума. Цената на пътешествието започва от 2 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още