IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стопаджии в самолета

Ако хем искате частен чартърен полет, хем не сте сигурни дали можете да си го позволите, има и среден вариант - споделени разходи

10:18 | 28.07.09 г.
Стопаджии в самолета

Планирате частен чартърен полет до Майорка, но същевременно искате да съобразите разходите си с финансовата криза, която се е отразила на семейния ви бюджет? Ако желанието ви да летите е толкова голямо, че бихте качили на борда напълно непознат, вече съществува такава алтернатива. Естествено, за да имате полза от присъствието на „стопаджията“, идеята е да поделите разходите си с него.

Blue Star Jets е частна компания брокер на самолети, която пусна на пазара първата в света система за пътуващи, които искат да намалят разходите си за път, като поделят полета си с други клиенти на компанията.


Системата се казва ShareAJet Exchange. Тя позволява на пътуващите да организират полета си така, че да разделят разходите си с други желаещи да пътуват, ако дестинацията е една и съща и не е обявена от другите самолетни компании. Клиентите могат да обявяват свои собствени предложения за маршрут и да търсят съмишленици за пътуването си.

 

Компанията предлага частни чартърни полети из целия свят. Клиентите й могат да наемат различни по вид, модел и големина самолети, хеликоптери и летателни машини с газови турбини, разделени в седем класа, които се управляват от квалифициран пилот и екипаж, както с цел семейна почивка, така и за бизнес цели до определена от тях дестинация.

 

Идеята за програмата възниква през есента на миналата година, когато икономическата криза засегна компанията и клиентите на Blue Star Jets започнаха да отправят запитване дали не могат да поделят разходите на индивидуалните си полети с други клиенти на компанията, за да запазят възможността все пак да си осигуряват луксозните полети.

 

По същия начин, по който компанията съумя да предостави на клиентите си удобна за тях услуга, която да ги улесни и предотврати необходимостта да притежават собствен самолет, за да си позволяват частни полети, новата програма ще намери ниша на пазара с почти 50% по-ниските цени на полетите, смятат от фирмата.

 

У нас компанията каца на летищата в София, Пловдив и Горна Оряховица, а цената на полет от Хийтроу до Горна Оряховица с полет на Blue Star Jets в зависимост от големината са самолета е в порядъка на 15 хил. долара до 38 хил. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още