IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хамбургерът с безалкохолно най-скъпи в Дъблин

Сред най-посещаваните от туристите дестинации най-евтини за бърза закуска са Москва и Варшава

13:22 | 24.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Хамбургерът с безалкохолно най-скъпи в Дъблин

Стандартното меню в заведенията за „бързо хранене“ – хамбургер, картофки и безалкохолно, е най-скъпо в ирландския град Дъблин – 9,16 долара, сочи проучване на американската консултантска фирма „Мерсер“.


Проучването е направено с цел да помогне на туристите, посещаващи различни страни, да се ориентират в цените, когато решат набързо да похапнат. Проучването е направено между 20-те най-посещавани от туристи градове в света.


Според изследването на второ място по скъпо „бързо хранене“ е Амстердам (Холандия), където може да се закуси с посоченото меню за 7,88 долара. Трето и четвърто място в „класацията“ си поделят Париж и Брюксел, където закуската с хамбургер, картофки и безалкохолно струва по 7,43 долара.


Най-големият американски град – Ню Йорк, се е оказал на 11-то място със своите 5,99 долара за бърза закуска. В края на класацията – на 16-то, 17-то и 18-то място по цени на бързата закуска в най-посещаваните от туристи градове, се намират съответно австралийският Сидни (4,19 долара), Москва (3,95 долара) и полската столица Варшава (3,86 долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още