IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейците избягват да почиват в Германия

Страната е с най-нисък рейтинг сред дестинациите за почивка, най-предпочитана е Испания

11:48 | 02.07.09 г.
Европейците избягват да почиват в Германия

Проучване, направено от британската туристическа агенция Europe’s Ciao, показа в каква степен жителите на Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания са склонни да посещават различните страни за почивка. Резултатите са повече от ясни – Германия се оказва най-непредпочитаната дестинация за почивка сред анкетираните и то основно заради негостоприемните си жители.

 

30% от участниците в проучването посочват Германия като най-непредпочитаната дестинация и обясняват, че липсата на топло и гостоприемно отношение е основната причина за избора им. Германците от своя страна гледат на Великобритания като на най-малко предпочитаната дестинация за отпуските си, главно заради непредсказуемите климатични условия.

 

Жителите на Великобритания, Франция и Испания посочват родните си страни като любимо място за почивка в Европа. За британците и испанците красивата и разнообразна природа е основната причина, заради която предпочитат да обиколят родната си страна. За французите основното предимство на страната им е кухнята, която те оценяват като най-добрата на континента.

 

От голямо значение за избора на място за почивка е спокойствието и красотата на природата в курортите, ето защо германците и италианците предпочитат да почиват в чужбина – германците в Италия, а италианците в Испания.


Най-посещаваните страни в Европа за екскурзии и почивки са Испания (28,8%), следвана от Италия (25,4%), Франция (21,2%), Великобритания (15,4%) и Германия, която се нарежда на последно място с 9,2%.

 

Нещата, на които анкетираните са отговорили, че обръщат най-голямо внимание при избора на почивна дестинация, са природата, времето, хората и тяхната гостоприемност, храната и нощния живот.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още