IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи ден на най-добрата работа в света

Британец ще бъде управител и единствен жител на остров за шест месеца, където ще провежда научна дейност

14:17 | 01.07.09 г.
Първи ден на най-добрата работа в света

Британецът Бен Саутол започва от днес „най-добра работа в света“. Той подписа шестмесечен договор, за да изпълнява функциите на управител на австралийски тропически остров, предаде AP.

 

Бившият служител на благотворителна организация, който е на 34 години, победи 35 хил. кандидати от цял свят в конкурса за работата мечта. Той ще плува, изучава природата и ще си почива на остров Хамилтън в Големия бариерен риф, докато поддържа интернет блог с цел популяризиране на острова.


Той бе избран в началото на май от туристическото ведомство на австралийския щат Куинсланд, а заплатата му ще бъде 150 хил. австралийски долара (около 86 хил. евро).

 

Саутол изтъкна, че ще му липсва печеното месо, което майка му приготвя в неделя, както и семейните сбирки, които развеселявали и сплотявали рода му. „Това е само едно от нещата, които очевидно ще ми липсват от рутинното ми ежедневие“, посочи той. Саутол заяви, че неговата роля е по-скоро на посланик на острова, отколкото на управител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още