IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият хотел-яхта в света спрян заради кризата

Когато някой ден яхтата бъде завършена, тя ще разполага със седем палуби и ще може да приюти 300 гости в супер луксозна обстановка

09:46 | 30.06.09 г.
Най-големият хотел-яхта в света спрян заради кризата

Aquiva, най-луксозният плаващ хотел на света, трябваше да отвори врати през 2012 г. в Лондон за Олимпийските игри. Според първоначалните планове за 170-метровата яхта беше предвидено място в пристанището Канари Уорф в Лондон. Поради рецесията обаче строежът на гигантския хотел е спрян за неопределено време, съобщава дубайският вестник The National.

 

Дизайнерската къща Rainsford Mann Design (RMD) беше ангажирана за проектирането на интериора и екстериора на луксозния проект още през 2003 г., като той включва 158 стаи и апартамента, спа комплекс, спортен салон, басейн, бизнес център с пет заседателни зали, барове и няколко ресторанта. Хотелът на вода разполага и с луксозен президентски апартамент със стилно обзавеждане. Всеки апартамент има собствено джакузи.

 

Стив Тайт, бъдещият изпълнителен директор на Aquiva, казва: „Всичко е замразено, ще изчакаме, докато световното финансово положение се нормализира, преди да продължим изграждането на хотела”.


Когато яхтата бъде завършена, тя ще разполага със седем палуби и ще може да приюти 300 гости в супер луксозна обстановка.


Яхтата Aquiva е проектирана като част от мащабен проект от няколко изкуствени острова със сходен дизайн и ограничен достъп, до които може да се достига по въздух или по вода. Освен няколкото по-малки яхти, сходни по дизайн на Aquiva, до островите ще плава и яхтата – хотел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още