IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да превърнем честите пътувания в удоволствие

Няколко съвета за път, които ще направят командировките по-приятни и ще ви оставят свободно време за разглеждане на забележителности

09:08 | 25.06.09 г.
Да превърнем честите пътувания в удоволствие

За мнозина работата е свързана с пътувания. Ако животът ви минава по летища, в самолети, хотелски стаи и бизнес пътувания, пребиваването ви дори в космополитен град може да се превърне по-скоро в досада, отколкото в очаквано събитие.

 

Голяма част от времето се губи в опаковане и разопаковане на багаж. За да не се сблъсквате с този проблем, пакетирайте накуп всичко, което използвате заедно – тоалетните принадлежности например.

 

По време на път трудно се спазват диети и хранителни режими. За това подбирайте хотели с включени в цената на нощувката фитнес зала, тренировъчни центрове или друга алтернатива за раздвижване.

 

Когато пътувате често за среща с партньори на компанията, дестинацията обикновено е една и съща. В такъв случай еднообразието и скуката от отсядането на едно и също място и посещението на един град всеки път може да създаде усещането за досада. Ето защо експериментирането с хотели, ресторанти, барове и смяна на компанията за полет внася разнообразие в командировката. Все пак не бъдете твърде смели в експериментите си, заложете на вериги, от които сте доволни и с които имате опит.

 

Отсядането в различни хотели, нощуването извън дома е свързано с багаж и дрехи за смяна. За да не носите множество куфари и чанти, които да забравяте или да ви създават неудобство при честите пътувания, може да заложите на три чифта дрехи и сума, която да заделите за химическо чистене или просто пералня. Всички хотели предлагат тази услуга, като полагат грижи поверените им дрехи да изглеждат безупречно.

 

Ако ви се налага да работите по време на дълъг полет или друг вид превоз, в помощ могат да влязат удобни шумоизолиращи слушалки, които няма да позволят външни звуци да ви разсейват. Съществуват редица аксесоари за дълъг път като надуваеми възглавнички, които се поставят зад врата и ви помагат да заспите удобно. Ветерани в честите пътувания споделят опита си, че по-подходящи преди среща са вечерните полети, тъй като ви предоставят достатъчно време, след като пристигнете да се наспите и да изглеждате свежи и заредени и да се подготвите за среща.

 

Дори и да пътувате много често, не оставайте небрежни към детайлите – застраховка, карта на маршрута, зареден телефон. Най-стресиращата част от полета е времето, прекарано на летището – оставяйте си достатъчно голям интервал за пътя до него, за да не се притеснявате, че ще изпуснете самолета.

Въздухът в самолета е по-сух, така че се снабдете с капки за очи, балсам за устни или просто овлажняващи кремове, които да нанесете на необходимите места преди полета. И не се тревожете за хигиената – използваните филтри в самолетите наподобяват тези, които се слагат в операционните зали. Ако заспивате трудно на нови места може да ползвате леко приспивателно като диазепам – то ще ви отпусне и ще помогне да се нагодите към часовата зона. Не забравяйте да се съобразите с времевата разлика и да преместите часовника си съобразно нея още преди тръгване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още