IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътуващите със самолет в САЩ достигнаха най-високия си брой в историята

Авиационната индустрия изглежда е преодоляла финансовата криза

18:35 | 05.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Ефектът от финансовата криза най-сетне изглежда е преодолян от американската авиационна индустрия. След като пазарът се срина с 8,7% по време на кризата, последвала тази на финансовите пазари през 2008 г., броят на американците, ползващи вътрешните линии, най-сетне достигна нивата преди сътресенията, пише Quartz.

Броят на пътувалите по вътрешните линии в САЩ през 12-те месеца, завършили през август 2015 г., е бил с 11 650 повече спрямо предходния 12-месечен връх, достигнат през февруари 2008 г. Общият брой за септември пък е достигнал рекорда от 3,6 млн. пътници, сочат данни на Министерството на транспорта на САЩ.

Пътниците по всички маршрути са надминали по брой тези отпреди кризата, като това се е случило още през август 2014 г. в резултат от големия растеж на международните въздушни превози. Но по-голямата част от този ръст идва благодарение на пътниците, летящи с превозвачи, които не са американски.

Авиокомпаниите, които не са от САЩ, са превозили 23 млн. пътници повече до страната  през 12-те месеца, завършили през септември 2015 г. спрямо броя през годината, завършила през август 2008 г. когато Съединените щати се радваха на предишен пик на международните въздушни превози. През същия период американските превозвачи са превозили само с 9,7 млн. повече международни пътници.

Ето защо вътрешните полети са толкова важни. Въпреки че авиолиниите се радват на финансова стабилност в момента, те все още не са си върнали голяма част от бизнеса до нивата, на които някога се радваха. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още