IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лондон е най-предпочитаният град за работа в света

Британската столица изпреварва Ню Йорк и Париж

09:43 | 06.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Въпреки че се превърна в най-скъпия град за живот и бизнес, Лондон е най-предпочитаният град за работа в света. Това показват резултатите от международно проучване, проведено сред повече от 200 000 души от 189 държави.

Един на всеки шестима отговаря, че иска да се премести в столицата на Великобритания, за да си осигури заетост, пише Ройтерс.

Допитването, проведено от Boston Consulting Group и totaljobs.com, разкрива, че Лондон изпреварва Ню Йорк и Париж.

Освен това Великобритания е втора след САЩ като най-привлекателна страна за търсещите работа в чужбина.

Въпреки че изследването, описвано като най-скъпоструващото проучване, посветено на трудовата мобилност, посочва, че почти две трети от търсещите работа са склонни да работят в чужбина, сред британците този процент е само 44 на сто.

„Това изследване бетонира репутацията на Лондон на истински глобален град“, коментира Майк Брукър от totaljobs.com. „Не само че предлага богати възможности за работа в редица индустрии, но и приютява някои от най-големите културни атракции в света. Ето защо не е изненада, че хората по целия свят искат да отидат и да работят там.“

Проучването е проведено сред заети, безработни, самонаети и студенти, измежду които са хора, активно търсещи работа, такива, които не търсят активно, но са заинтересовани от нови възможности, както и хора, които не търсят работа към момента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още