IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пускането на правостоящи места в самолетите може да намали цените на билетите

Идеята обаче противоречи на стандартите в индустрията и надали ще се осъществи

14:22 | 08.07.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Секциите за правостоящи в самолетите биха могли да намалят цените на самолетните билети с 44%, сочи ново проучване, цитирано от CNBC.

Ако една авиокомпания премахне седалките в самолет, ще може да побере в него около 20% повече пътници, разкрива проучването, публикувано от International Journal of Engineering and Technology.

Въпреки това големите превозвачи и Федералната авиационна администрация (FAA) на САЩ твърдят, че благодарение на федералните разпоредби тази идея няма как да се осъществи. При сегашните стандарти пътниците са задължени да затегнат коланите си по време на излитане и кацане, както и в случаите, в които пилотът нареди да го направят.

„Не можете да имате предпазен колан без седалка“, твърди говорителят на FAA Иън Грегър.

Други твърдят, че тази идея няма как да се сбъдне, защото самите пасажери просто няма да искат да пътуват така. Удобството е приоритет за клиентите, твърди авторът на изследването Файруз И. Ромили. По думите му хората вероятно биха се съгласили да стоят прави при полети, които са с продължителност под три часа.

На фона на тази идея в туристическата индустрия все повече се говори за създаването на повече удобства за пътниците. Една от основните услуги, които добиват особена популярност, е осигуряването на добра интернет връзка по време на полет

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още