IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Младите хора искат да обиколят света и знаят, че могат да го постигнат

Близо 200 млн. души от международните туристи са млади хора, които носят повече от 180 млрд. долара годишни приходи

10:20 | 20.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Пътуването пък дава време за определянето на тези приоритети и за вземането на решение за това каква кариера желае младият човек. Според Аманда т.нар. Millenials, разбират, че прекаленото обикаляне е безотговорно, но от друга страна намират за нерационално да работят на места, които не ги задоволяват.

Докато дългите пътувания в годините след колежа са все още популярни в страни като Австралия и Великобритания, идеята е сравнително нова за Съединените щати, поради което не е широко приета.

Според доклада на WYSE Travel Confederation много млади пътешественици използват дългите си пътувания не само за почивка, но и като форма на обучение. 22% от респондентите посочват, че са искали да научат език по време на пътуването, 15% - да получат по-голям работен опит, докато 15% - да учат. От 2007 г. насам тези проценти се увеличават.

Въпросните умения могат да се превърнат в конкурентно предимство на работното място. 25-годишната Елизабет Харпър открива какви са интересите ѝ, докато обикаля Югоизточна Азия. Пътуването ѝ дава време, за да чете за удоволствие, така че тя успява да прочете редица книги из хостелите, които обикаля. В крайна сметка Елизабет завършва магистърска степен по международно право за правата на човека и от тогава работи в ООН и Международната комисия на юристите.

Като дъщеря на имигранти, американската мечта изиграва роля в решението на Аманда за избора на професия. След като вижда колко малко възможности има майка ѝ - жена, прекарала голяма част от живота си в бедност, Аманда решава да направи всичко, което майка ѝ никога не е имала възможност да изпълни.

Това означава да се дипломира в престижен университет и да получи добра работа. Но постепенно осъзнава, че не става дума само за добро образование и хубава работа, но и за фокусиране върху това как избора на професия ще допринесе за цялостното ѝ благосъстояние. Младата жена разбира, че е изключително важно да придобиване опит извън работата, което се случва чрез пътуването.

За Аманда и много други млади хора това е възможност, за която се борят усилено – да могат да изберат да получат време да помислят и да се докоснат до света по начин, по който много поколения преди тях така и не са успели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още