IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

DAMAC Towers by Paramount - най-новият бляскав проект в Дубай идва

Проектът е първото начинание на Paramount Pictures в сферата на хотелиерството и недвижимите имоти

11:25 | 02.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	DAMAC Towers by Paramount. <em>Снимка: DAMAC Properties</em></p>

DAMAC Towers by Paramount. Снимка: DAMAC Properties

Още един емблематичен проект в Дубай е на път да бъде реализиран. DAMAC Towers by Paramount – съвместен проект на Paramount Hotel & Resorts и строителя на луксозни имоти DAMAC Properties, вече е в строеж и се предвижда да бъде завършен през 2015 г., съобщава CNN.

Комплексът ще се състои от 4 кули, високи по 250 метра. Те ще са свързани помежду си с площад на няколко нива, където ще са разположени тематични барове и ресторанти, спортни съоръжения, басейни, търговски зони, кътове за деца и други зони за забавления и свободното време.

В сградите ще се помещават както хотел, така и луксозни жилища с хотелско обслужване, разкриващи невероятна гледка към най-високата сграда в света в момента - Burj Khalifa.

Инвестицията е на стойност около 1 млрд. долара.

„Историята, блясъкът и традицията на филмите ще са видими във всеки елемент на дизайна“, коментира управляващият директор на строителната компания Зиад ел Хаар.

„Ще приложим изпитаните от Paramount Pictures процеси в студиото, за да направляваме и сътворим всеки детайл от проекта, така както Paramount са създавали най-добрите и емблематични филми. Нашите гости ще предприемат едно уникално пътуване – истинска наслада и за очите, и за сетивата си“, допълва той.

От DAMAC вече стартираха и първите продажби от проекта. Според компанията първата фаза е вече реализирана „на зелено“, като е привлякла интереса на инвеститори от Великобритания, Индия, Русия, Обединените арабски емирства и други страни, и започва кампанията за продажбата на втората фаза. Строителят организира специално събитие за потенциални купувачи и в Мумбай, Индия, тъй като много индийци се интересуват от възможностите за инвестиции в луксозни имоти в Дубай.

DAMAC Towers by Paramount всъщност е първото начинание на Paramount Pictures в сферата на хотелиерството и недвижимите имоти. Проектът беше представен и на туристическото изложение ITB в Берлин, което се проведе в началото на март.

Неслучайно компанията избра да навлезе на пазара на имоти в Дубай. Според резултатите от скорошно проучване на Knight Frank луксозните проекти в емирството, които се асоциират с някакъв силен бранд, се оценяват изключително високо, което има сериозна добавена стойност към цените. „Изглежда, че след като световното богатство се увеличава, търсенето на висококачествени и брандирани жилищни проекти на ключовите глобални пазари също расте“, посочват от консултантската компания.

Проектът се очаква да има огромен успех, тъй като на всички е известна склонността към блясъка на гражданите от района на Близкия Изток. Със сигурност по тези географски ширини ще оценят преживяването, което брандът и инвеститорите в комплекса са готови да им осигурят.

Илюстрации от бляскавия проект вижте в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още