IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотели в Испания се насочват към „само за възрастни“

Доста хотелиери дискретно ограничават присъствието на деца, които да смущават спокойствието на гостите им

09:50 | 28.08.12 г.
<p>
	Почивката без деца може да донесе истинско удоволствие. Снимка: Ройтерс</p>

Почивката без деца може да донесе истинско удоволствие. Снимка: Ройтерс

Край рецепцията на хотела не вилнеят деца, в ресторанта няма бебешки столчета край масите, а от басейна не се разнасят викове. В хотелите "само за възрастни" просто цари спокойствие, пише ДПА.

Хотелиерите в Испания, както и в други страни, са открили една пазарна ниша - нощувки само за възрастни. Офертите са насочени към двойки и необвързани гости, които искат да прекарат няколко дни в пълно спокойствие и да не бъдат смущавани от деца, вдигащи шум.

На Майорка, Канарските острови и на Коста дел Сол, както и в други туристически дестинации в Испания, хотели окачват табели „само за възрастни“.

Тенденцията се наложи едва преди няколко години и се разпространи сравнително незабелязано. Управители на хотелите не продават концепцията гръмогласно, а по-скоро предпазливо и сдържано, тъй като не искат да си навлекат обвинението, че имат враждебно отношение към децата.

В тези хотели няма да видите надписи "Децата трябва да останат навън". Фактът, че желани гости са само възрастните, се посочва с дискретни намеци. В туристическите брошури и на
интернет страниците има забележка "само за възрастни" с допълнителна бележка "+14", "+16" или "+18", която сочи възрастовата граница.

Сред общо близо 16 000-те испански хотела тези, които са "само за възрастни" са сравнително малък дял и почти всичките са от горния клас на 4- и 5-звездните хотели.

Засега в Испания има сравнително малко протести срещу изключването на децата.

Тези хотели не забраняват достъпа на деца, просто нямат удобства за малките гости - не предлагат бебешки легла, детски столчета и мини-дискотеки. Вместо това примамват клиенти с воден масаж, голф или романтични вечери.

"В този бизнес става дума за създаване на особена атмосфера. Едно крещящо дете в ресторанта може да съсипе удоволствието на другите гости", посочва професор по туризъм.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още