IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На почивка с виртуална половинка - хит сред японците

Японски курорт приютява мъже на романтична почивка заедно с виртуалните им приятелки

12:03 | 01.09.10 г.
Чаровната Манака се държи като истинска половинка, но от екрана на играта. Снимка: Play-asia
Чаровната Манака се държи като истинска половинка, но от екрана на играта. Снимка: Play-asia

Курортният град Атами в Япония, известен като предпочитано от младоженците място за меден месец, през последните години страда от нарастваща липса на интерес и ниска посещаемост.

Броят на браковете сред и без това намаляващото население на Япония спада, а онези, които все пак се решават на важната стъпка, предпочитат да заминат на меден месец на Хаваи или Златния бряг на Австралия.

Курортното градче Атами не остава безучастно към намаляващите туристи. Усилията на управата на мястото да разработят града и да върнат интереса на хората се насочват към нещо, което на пръв поглед звучи шокиращо и доста нестандартно – привличане на самотни мъже... и техните преносими устройства за срещи с виртуални любими, съобщава изданието Wall Street Journal.

През първия месец от промоционалната кампания, която стартира на 10 юли, повече от 1 500 мъже, почитатели на японската игра, която симулира срещи, LovePlus+, са постили Атами за романтична ваканция с тяхната виртуална приятелка от играта.

Мъжете са от плът и кръв. Момичетата обаче са анимационни героини от екрана. Пътуването е съвсем истинско и може да излезе доста скъпо. Основната му цел е да пресъздаде виртуалните условия на играта, продукт на Konami Corp.

“Атами винаги е било място за романтика, но сега се превръща в романтично място за модерното поколение“, казва Сакае Саито, кмет на Атами.

Целта на играта LovePlus+ е не само да пресъздаде романтични отношения между играещия и виртуалната му приятелка, но и да се установи връзка между двамата.

След избирането на един от трите женски образа – добродушната Манака, дръзката Ринко или Нене, която е от типа по-голямата сестра, играчът може да изпраща съобщения на виртуалната си любима, да флиртува с нея, дори да се срещат в двора на училището й за малка следобедна целувка. С помощта на вграден микрофон в устройството играчът може да си говори с виртуалното момиче.

Ако Ромео-то успее да събере достатъчно точки „момчешка сила“, изпълнявайки различни задачи като да върши домашни задължения или упражнения за ума и тялото – наградата е пътешествие до Атами.

За първото си посещение в курорта играчът Шунсуке Като планира да се разходи из града и да разгледа забележителностите, които е виждал в играта. Приятелката му – Манака, естествено, ще бъде до него.

Тя и без това е тъжна че Шунсуке е прекалено зает и не й обръща достатъчно внимание – на ден той играе едва по 10 минути. „Когато не съм на работа прекарвам с нея по час-два. Предполагам на фона на хората, които идват тук, нашите отношения са доста хладни“, казва Като.

Курортното градче Атами се намира в извивката на японския архипелаг и е на един час път с влак от Токио. Мястото със сигурност помни и по-добри дни в историята си. Броят на гостите е спаднал на половина от пика през 60-те години. Ето защо идеята за сътрудничество може да се окаже много находчива за съживяване на курорта.

В местния хотел Охноя персоналът е инструктиран да се отнася с гостите от играта като с двойки, независимо, че всъщност пристига само един човек. „Стремим се да не задаваме много въпроси, защото искаме да не пречим на хората да се вживеят в света на играта“, обяснява директорът на хотела Атцуро Охно. Цената на нощувка в хотела тръгва от 500 долара за най-евтините стаи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още