IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Баровете в Хонконг доволни от Световното

С над 20% са нараснали оборотите по време на Мондиала спрямо предишното Световно първентсво по футбол

09:32 | 13.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Баровете в Хонконг доволни от Световното

Баровете и търговските центрове в „най-горещия“ район за развлечения на Хонконг през периода на Световното първенство по футбол в Южна Африка отчетоха по-високи печалби в сравнение със седмиците на предишния Мондиал преди четири години, предаде ДПА.

Бизнесът в района, който привлича туристи и местни жители, е нараснал с 22 на сто тази година спрямо резултатите по време на Световното първенство през 2006 г. Това казва Алън Зиман, председател на Асоциация Лан Куай Фонг (Lan Kwai Fong Association, по името на района в центъра на Хонконг, известен с многото си заведения).

„Иска ми се всеки месец да има Световно първенство“, отбелязва той.

Ранното отпадане на отбора на Великобритания от първенството е имало малко влияние върху бизнеса, допълва Зиман.

Баровете в района Ван Чай на Хонконг съобщиха, че през нощите на футболните срещи оборотът им е нараснал с 40-50 на сто.

Общо вносът на бира през месеца на Световното първенство се е повишил с 8 до 12 на сто, но хонконгската бирена коалиция отбеляза, че това може би няма да прерасне в значително увеличение на вноса на пиво през цялата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още