IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По стъпките на гангстерите в Лос Анджелис

Бивш член на групировка предлага разходка из затворите и лобните места на бандитите в града

10:05 | 02.06.10 г.
По стъпките на гангстерите в Лос Анджелис

В Лос Анджелис започнаха да предлагат нов вид екскурзии - туристите вече имат възможност да видят не само стандартните забележителности на града, но и да посетят местата, свързани с гангстерската култура, съобщава AOL News.

Идеята за нестандартната туристическа обиколка принадлежи на бившия член на групировката Florencia 13 Алфредо Ломас. Според него бандитската култура на града е много богата и разнообразна, ето защо той решил, че може да сподели знанията си с туристите. Въпреки че сам подхваща инициативата за разкриване на навиците, обичаите, традициите и историята на организираната престъпност в града, самият Ломас казва, че не подкрепя разпространението на гангстерската култура и не смята този начин на живот за правилен.

"За съжаление обаче популярността на гангстерската култура нараства, популяризирана от хип-хоп певците. Това не е похвално - по време на обиколката ще разкажа на хората колко души са в затвора заради връзките си с престъпници, колко души са загинали в стрелби между бандитски банди," казва бившият гангстер.

Разходите за обиколката, която включва посещения в затворите и местата, където Ломас се е срещал с най-известните гангстерски групи на Лос Анджелис, както и възможността гостите да разпитват бивши гангстери, е 65 долара.

"Когато туристите идват в Лос Анджелис обикновено им показват къщата на Брад Пит или имота на друга знаменитост. Те обаче нямат възможността да си поговорят със звездата. Ние предлагаме не само посещение на гангстерските лобни места, но и общуване с хора, които знаят какво е да живееш живота на престъпник," описва предимствата на екскурзията Ломас.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още