IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни тенденции, вдъхновени от животните

Животните присъстват убедително в новите колекции на бижутерските брандове, докато дизайнерите на дрехи се насочват към стила сафари

11:01 | 30.03.10 г.
Модни тенденции, вдъхновени от животните
Присъствието на животни в украшенията и дрехите е тенденция, която е особено актуална в последната една година. Редица известни имена в ювелирния бранш представиха колекции, посветени на животинския елемент, като към надпреварата да покажат майсторство и вдъхновение се включиха дори и светски имена като Анджелина Джули и Брат Пит с тяхна собствена колекция от бижута.

Наскоро още един именит дизайнер - Marc Cain, показа новата си пролетно-лятна колекция, която е изцяло вдъхновена от стила "сафари". Според визията на дизайнера през това лято със сигурност трябва да се носят рокли с цвят на пясък от африканските пустини, нюанси на жарко слънце, ефирни материи и леки и прохладни платове.
 
Допълнителна екзотичност и елегантност на облеклото придават освен кремавите цветове и декоративните ярки камъни, с които са обсипани дрехите.
 
Един от основните мотиви в колекцията на Marc Cain е змията – тя присъства както в аксесоарите, обувките и украшения, така и в роклите, полите и панталоните като щампа. Дизайнерът е заложил на змията като символ на мъдростта и пазителка на дома - колани от змийска кожа, токи, които наподобяват формата на змии, златна гривна, която е чудесна имитация на змия, и сандали на висок ток, направени от кожа от питон, са само част от змийското присъствие в колекцията на Marc Cain.

В духа на животинското в модата ювелирният бранд John Hardy представи новата си колекция, която носи името Macan и е вдъхновена от тигъра – който е и властващият символ на 2010г. според китайската астрология.

В превод на балийски Macan означава тигър, а самото животно символизира страст, смелост и победа. Колекцията е съставена от колиета, гривни, ръкавели и пръстени, които са професионално изработени от сребро с черни елементи и цветни диаманти.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:49 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още