IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдещето на италианската мода ще дефилира в Русия

Млади италиански дизайнери ще покажат колекциите си по време на седмицата на модата в Русия

14:23 | 26.03.10 г.
Бъдещето на италианската мода ще дефилира в Русия
В рамките на Руската седмица на модата, която ще се проведе между 1 и 6 април тази година, ще бъдат представени модни колекции на италианските марки Aile и Vanet. Техни създатели са талантливите млади дизайнери Елиза Фаролди и Франческа Рати, които ще покажат на модния подиум нов поглед на женската красота, въплътена в съвсем различни, но със сигурност много красиви форми. Премиерата на двете дизайнерски линии в Русия ще стане на 3-ти април и се очаква да се превърне в едно от най-зрелищните шоута на модата за есен-зима 2010/2011.

Идеите на двамата дизайнери показват, че бъдещето на италианската мода се заражда именно сега. На сцената изгряват нови звезди, които са достойни да се наредят до утвърдилите се вече имена в бранша. Преди да започнат работа върху собствените си марки, те са учили в професионални училища, които са ги подготвили за излизането им на сцената на славата и блясъка.
 
Направили първата важна стъпка от развитието си – взимане на диплома от Европейския институт по дизайн в Милано – световно известна лаборатория за създаване на талантливи модисти – младите дизайнери показват и добрите си идеи и поглед върху красивото. Те са прекарали месеци в пътуване по света, изучаване на културата и традициите в модата на различни страни. Днес Елиза Фаролди и Франческа Рати представляват търговските марки Aile и Vanet, всяка от които притежава уникален стил, който отразява неподражаемия почерк на нейния създател.

Концепцията на марката Aile, разработена Елиза Фаролди, е резултат на задълбочен анализ на модния пазар. Проведеното от дизайнерката онлайн проучване показва, че въпреки своята актуалност, сегментът „size plus”, предназначен за жени с пищни форми, не е добре застъпен в колекциите на съвременните дизайнери. Тя се е насочила към запълване на тази ниша и е обърнала поглед към създаването на такива дрехи, които да позволят на по-пълните дами да се обличат елегантно и в съответствие с модните тенденции.

Брандът Vanet - резултат от творческите изследвания на Франческа Рати, е създаден за жени, които търсят начин да усъвършенстват хармонията на елегантните линии, държат на детайлите, качествените материали и безупречната изработка. Дизайнерката уверено съчетава в работата си модата от различни епохи, като я адаптира към забързаното ежедневие на активната жена. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още