IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щипка фосил, кожа от жаба и малко сапфири

Последното творение на швейцарския производител на часовници Artya с нетрадиционни елементи струва 11 290 долара

13:02 | 18.03.10 г.
Щипка фосил, кожа от жаба и малко сапфири
Стилен и свръхлуксозен ръчен часовник, инкрустиран с копролит*, ще бъде показан от швейцарската компания Artya на откриващото се днес в Базел световно изложение на изделията на часовникарската и бижутерийната промишленост Baselworld, съобщи Мембрана.ру.

Дизайнерът на компанията Иван Арпа си е спечелил славата на иноватор и експериментатор в областта на часовникарската индустрия. Той често използва за направата на свръхлуксозните си изделия ръждясали метали, прах и кожа от жаби. Фосилът, от който частично е направен циферблатът, е нов елемент в новаторския стил на дизайнера.

Създателят на часовника е уверен, че благодарение на палеонтоложката находка е придал на изделието статута на произведение на изкуството.

Корпусът на часовника, наречен "Копролит" ( Coprolite ), може да бъде изработен от неръждаема стомана или бронз, да е украсен със сапфири и други скъпоценни камъни. Хронометърът е автоматичен и водоустойчив на дълбочина до 30 метра. Каишката му е изработена от кожата на краставата жаба ага. По данни на АР цената му е 11 290 долара.

Часовникът не показва нищо друго, освен часовете, минутите и секундите, без допълнителни екстри. Ако клиентът пожелае, в часовника му няма да има копролит.

Производителите на луксозни аксесоари все по-често напоследък наблягат на нетрадиционните елементи в произведенията си. Неотдавна Dunhill създаде писалки, за направата на които е използвана част от метеорит, открит в регион в Аржентина през 1576 г. Цената на една такава писалка бе обявена за 1 100 долара.
 
*Копролит - фосилен екскремент, в случая на динозаври от периода Юра.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още