IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралски парфюм

Компанията Penhaligon's, която носи титлата Главен придворен снабдител на парфюми, създаде новия си кралски аромат

10:14 | 05.03.10 г.
Кралски парфюм
Английската парфюмерийна къща Penhaligon's е основана от Уилям Пенхалигъм през 1870 година. От началото на 19-ти век Penhaligon's е основният снабдител на аромати за кралските величия по цял свят.

Британското семейство също избира компанията за основен доставчик на парфюми в кралския двор, като дава известни привилегии на фирмата, както и титлата Доставчик на кралския двор. Penhaligon's били задължени да сложат благородническия герб на опаковките на продуктите си и да съблюдава редица етични правила, свързани с цялата компания и служителите й, наложени от привилегията да са част от кралските снабдители.

Всички аромати на Penhaligon's са направени по оригинална формула, а два пъти годишно компанията пуска и нови продукти за баня.

Поредният аромат от Penhaligon's - Amaranthine - е създаден от майстора на парфюмерийното изкуство Бертран Дюшофур.
 
Ароматната течност разкрива провокативна комбинация от подправки и зелени и тропически нотки. В основата на парфюма може да бъде усетен микс от тропически цветя: жасмин и иланг-иланг, чиито пъпки са известни като афродизиаци.
 
Карамфил, мускус и акцент от мляко създават уникален и неочаквания финал, който остава по кожата.

Ароматът е затворен в стилно кристално флаконче, украсено със сребърна дантелена пеперуда.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още