IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелената мода излиза за продажба

Дизайнерите на рокли от пластмаса или рециклирани джинси искат да продават моделите си, не само да ги представят

09:14 | 19.02.10 г.
Зелената мода излиза за продажба
Неотдавна, по време на седмицата на модата в Ню Йорк, бяха представени колекции от доста екстравагантни "зелени" дрехи, съшити от парчета от пластмасови чанти или от рециклирани джинси. Екстравагантните еко дефилета бяха кръстени „зелена мода“, а посланието им е призив към хората да рециклират онова, което консумират и да намират приложението му около себе си.

Целта на дизайнерите, представили свои "екологични" колекции, обаче не е само да привлекат вниманието върху себе си, но и да успеят да продадат проектираните от тях облекла.

Според дизайнерите, повечето от които споделиха, че са вегетарианци и привърженици на здравословния начин на живот, няма да има проблем с продажбата на моделите, тъй като хората биха купили нещо, ако то им харесва.

Внимание привлече колекцията от палта на лейбъла Vaute Couture от Чикаго. Дефилето представи наметки, дълги палта и якета от новата тъкан Polartec, която може да се рециклира и да се пере в пералня. Тези връхни дрехи са носени от мъжете в комбинация със сини джинси, риза и вратовръзка, а от жените - в комбинация с късо сако, клин и високи ботуши.

Соня ден Елцен пък предлага черни облекла от "еко" вълна или "еко" памук. Панталоните са издути, а полите са с висока талия.

Дизайнерката е комбинирала различни материи, сред които сатен и велур, в някои свои облекла.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още