IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелено дефиле в Ню Йорк

Рокли, оцветени с тиква, сладки картофи и червени плодове, ще бъдат представени на седмицата на еко модата

13:12 | 10.02.10 г.
Зелено дефиле в Ню Йорк
Бални рокли от вестникарска хартия и сандали от рециклирана пластмаса - десетина дизайнери "еколози" ще покажат колекциите си в рамките на второто издание на “зелените дефилета“ в Ню Йорк, съобщи FP.

Събитието ще се състои по едно и също време със Седмицата на модата есен/зима 2010, която започва на 11 февруари. В нея ще участват известни дизайнери - от Диан фон Фюрстенберг и Ралф Лорън до Марк Джейкъбс, Жорж Шакра, Катрин Маландрино и Айзък Мизрахи.

GreenShows Eco Fashion Week се състоя за пръв път през септември миналата година. Този път "зелените дефилета" ще започнат в неделя и ще продължат четири дена. Съорганизатор на събитието е производителят на козметика Weleda.

28-годишната дизайнерка Саманта Плийт извършва последни корекции в колекцията си, която включва 35 облекла. За създаването на това яке, което сякаш е от амбалажна хартия, всъщност е ползвана китайска коприна, която два месеца е била потопена в кал, а след това при оцветяването й са използвани сладки картофи, заяви дизайнерката. Това е традиционен китайски метод, допълни тя.

На закачалки са окачени рокля бюстие от микрофибър от рециклиран полиестер, блуза от коприна, при чието оцветяване са използвани тиква и червени плодове, наметки с подплата от овча вълна. Тази вълна е от Върмонт - не е използван никакъв химически продукт, а овцете там живеят на свобода, обясни Плийт.

Смятам, че можем да допринесем за етична революция в света на модата, заяви британският дизайнер Гари Харви, който ще представи колекцията си от рециклирани облекла. Той предизвика сензация в Лондон със своята рокля, създадена от 30 броя на Financial Times.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още