IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи отзиви от седмицата на висшата мода в Париж

Милитари стилове и комбинация между мъжки и женски дрехи показаха дизайнерите на дефилетата на висша мода

09:08 | 26.01.10 г.
Първи отзиви от седмицата на висшата мода в Париж
С представяне на колекцията на дизайнера Жозеф Тимистер за сезона пролет/лято 2010 г. започна Седмицата на висшата мода в Париж, съобщи АP.

Тимистер се е вдъхновил от Първата световна война за новите си облекла. Колекцията му включва бални тоалети в сребристо и златисто, коктейлни рокли с червена украса и поли в комбинация с наметки и сатенени колани. Униформи на казаци от Русия са послужили като модели за някои облекла. Мъжкото облекло е заимствало някои неща от женското и обратно.
 
Дефилето започна с представяне на костюми, включващи червени сатенени панталони. С овации бяха посрещнати копринена коктейлна рокля в маслиненозелено, носена с наметка, която се превръща в шлейф, и бални тоалети от златисти ивици плат. В края на дефилето и мъжете, и жените носеха пуловери.

47-годишният Тимистер бе творчески директор в модна къща "Баленсиага" през 90-те години на миналия век. Той отново участва в дефилета на висшата мода след около 10-годишно отсъствие.

В новата му колекция има 45 облекла. Преобладаващите цветове са червено, жълто-кафяво, екрю. Може да се каже, че с моята колекция приключиха дефилетата прет-а-порте и бе открита Седмицата на висшата мода”, заяви дизайнерът.

Бяха представени също и дефилетата на младите френски дизайнери Алексис Мабий и Кристоф Жос, а след това и колекциите на "Диор", "Армани", "Шанел", "Живанши", Жан-Пол Готие и "Валентино". За 28 януари е предвидено представяне на бижутерски колекции.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:06 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още