IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свеж полъх в кралското облекло

Дизайнерка на аксесоари ще работи заедно с класиците от Barbour, които обличат част от британското кралско семейство

11:30 | 08.01.10 г.
Свеж полъх в кралското облекло
Британската дизайнерка на аксесоари Аня Хиндмарч, сред почитателите на която се нареждат Скарлет Йохансон, Сиена Милър, Мадона, Клаудиа Шифър и Рийз Уидърспун, подготвя нова колекция от сака.
 
Моделите са поръчани и ще бъдат ушити специално за британската фирма за връхно облекло Barbour. Компанията е основана през 1894 година и има привилегията да облича Кралица Елизабет Втора, херцогът на Единбург, както и принцът на Уелс.

„Много е интересно да работиш за компания с такава история, да научаваш от къде идват кройките и какъв белег на историята носи определен цвят или елемент, който задължително трябва да присъства в облеклото на кралското семейство“, казва Хиндмарч пред британския Vogue.
 
“Съобразявам се с класическите изисквания, но имам свободата да играя с дължините и детайлите. Мисля, че ще се получи нещо интересно от комбинацията между стила на линията Anya Hindmarch и икона в стила като Barbour”, казва още дизайнерката.

Колекцията ще е готова през есента, а моделите ще се продават единични магазини във Великобритания, както и от избрани търговци, партньори на Barbour по света.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още