IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двуредно сако – едно от мъжките must-have* за зима 2009/2010

Мъжка връхна дреха с двуредно закопчаване придава не само стил и изискан външен вид на притежателя й, но говори и за усет към облеклото

11:04 | 06.01.10 г.
Двуредно сако на Dries van Noten
Двуредно сако на Dries van Noten
Двуредното сако е дреха, която всеки мъж, на когото често се налага да носи официални дрехи или просто държи на стила си, трябва да има в гардероба. Дрехата ви предлага две възможности за това как ще изглеждате в нея – могат да ви объркат с британски наследник на някое графство или като човек, който току-що е смъкнал дрехата от гърба на този наследник и я е облякъл. Същото се отнася и за двуредните блейзери (спортните сака), pea coats – моряшките палта от дебел вълнен плат, които обикновено също са двуредни, и други разновидности на модното облекло.
 
Не забравяйте да включите двуредния блейзер от някой магазин на COS в списъка си с покупки, когато планирате пътуване до Лондон или Милано. За любителите на ексцентричния стил и мъжете, които държат да изглеждат поддържани, а дрехата им да крещи от далеч, че е избрана с усет, са костюмите на белгийския моден дизайнер Dries Van Noten - напълно откъснати от реалността, но безкрайно красиви и стилни. Един едва ли може да си представим мястото и времето, подходящи за този костюм. Но това не пречи дрехата да е красива и да привлича погледите върху притежателя й.

Алтернатива за двуредните сака са и мъжките модели на Maison Martin Margiela, които също имат своите ревностни почитатели заради правите си кройки и свивката в ръкавите. А на вкуса на Маргиела може да се вярва, имайки предвид, че дизайнерът е в света на модата от близо 30 години и се смята за част от именитата „антверпенска шесторка“.


Мартин Маргиела започва кариерата си през далечната 1985 година, когато става част от екипа на Жан Пол Готие. От тогава до днес дизайнерът с белгийски произход успява да си изработи име на талантлив и вдъхновен модист. Той завършва Кралската академия по изящни изкуства в Антверпен и се счита за седмия талант в „антверпенската шесторка“ – група модни дизайнери, ученици от академията от един и същи випуск, които разкриват иновативни, смели и провокативни идеи за модата през 80- те години на модните изложения в Лондон по това време.
 
*Must-have – от англ. нещо, което задължително трябва да се притежава
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още