IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хитът сред подаръците на хайлайфа

При коледните подаръци тази година също се забелязва тенденция както за богатите, така и за тези с по-скромни възможности

12:23 | 21.12.09 г.
Чанта Cleopatra от Neiman Marcus
Чанта Cleopatra от Neiman Marcus
Чанти и часовници са най-разпространените коледни подаръци, които купуват хората с високи доходи за своите близки, съобщава ИТАР-ТАСС.

Сред предпочитаните скъпи подаръци на първо място е вечерната чантичка Клеопатра (Cleopatra), която се произвежда по поръчка на известния магазин в Бевърли хилс - Нейман Маркус (Neiman Marcus). Преди година аксесоарът излезе на мода благодарение на холивудските звезди и сега е желана част от гардероба на всяка дама от висшето общество.

Чантичката, която в тазгодишната колекция е направена от крокодилска кожа в метален цвят и има закопчалка с 1 500 диаманта, струва 100 хил. долара.

За мъже най-често се купуват часовници, а сред тях е хитът на сезона - часовник на компания Хорус (Horus) за 680 хил. долара.

Заради кризата на пазара има и по-скромни подаръци.

Много популярно, например, е плюшено мече, облечено от известния дизайнер и ръководител на модна къща Шанел (Chanel) Карл Лагерфелд. Мечокът, облечен в черно сако, панталони, маркова риза и с черни очила, струва едва 2 000 долара и се радва на голямо търсене.

Децата също не са забравени. За момченцата от богати семейства родителите купуват електрически автомобили играчка за 35 хил. долара, с които децата могат да "шофират" вкъщи. На момиченцата пък може да се подари креватче "Спящата красавица" за 75 хил. долара, което прилича на малка, но изящна карета. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още