IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затворническа колекция от Levi's

Брандът, който е известен с дънковите си облекла, шокира с дръзки модели и нестандартни апликации на затворнически номера

10:48 | 02.10.09 г.
Затворническа колекция от Levi's
Дизайнерите от марката Levi's излизат с интересно предложение за модните тенденции за есен – зима 2009/10 – затворнически роби със серийни номера. Колекцията носи тематичното име Prizon (затвор).

В колекцията са включени протъркани джинси, раирани панталони и тениски с номера и знаци, които напомнят затворническия режим, както и джинсови якета с цифри. Всяка дреха е със специален ефект така, че да изглежда протъркана, раздрана и износена, съобщава изданието Intermoda.

През 1920 – 30 година джинсите се превръщат в униформа на лишените от свобода затворници в САЩ. Именно това е и вдъхновението за модната къща, която е привърженик на джинсовите облекла. В новата им колекция обаче дрехите не са просто от този плат, те са смели, имат история и ... доста нестандартна визия.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още