IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Триумф на модните подиуми за Burberry

В Лондон модната къща показа дизайнерски дрехи и нови тенденции пред редица знаменитости от модния и шоубизнеса

14:20 | 23.09.09 г.
Триумф на модните подиуми за Burberry
Модна къща Burberry и нейният творчески директор Кристофър Бейли триумфираха на Седмицата на модата в Лондон, съобщи AP.

Бейли представи къси рокли, много от които са носени в комбинация с тренчкот. Всъщност тренчкотът дълго време бе характерен за колекциите на модната къща. Показано бе и традиционното шотландско каре, което често присъства сред дрехите на Burberry, докато по-младите фенове са привлечени от секси облекла в бежово и в нюанси на пастелно жълтото и зеленото.

„Смятам, че облеклата са красиви и много поетични“, заяви Хилари Алекзандър, която отговаря за модата във вестник Daily Telegraph.

Сред знаменитостите, присъствали на дефилето, бяха спечелилата награда "Оскар" Гуинет Полтроу, Виктория Бекъм и Ема Уотсън, снимала се във филмовата поредица за Хари Потър. Дефилето бе видяно също от редакторката на американското издание на списание Vogue Ана Уинтур, звездите от филма "Беднякът милионер" Дев Пател и Фрейда Пинто, както и от британския министър на бизнеса, иновациите и занаятите Питър Манделсън. Той заяви, че това дефиле е извело Burberry от миналото в бъдещето.

Бейли е използвал пайети и ярки сребристи тъкани при създаването на някои якета и наметки, добавяйки блясък в колекцията. Раменете на тренчкота, носен в комбинация с рокля, са подчертани. Моделите са препасани с колани и са изключително женствени.

Това дефиле бележи завръщането на Burberry на Седмицата на модата в Лондон, след като в предишни години модната къща предпочиташе да представя колекциите си в Милано.

Британският дизайнер Джонатан Сондърс пък представи облекла в ярки цветове с характерните за колекциите му геометрични щампи. В проектите си Сондърс е използвал тъкани в розово, жълто и неоново зелено.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още